El Canal Aplec ha visitat la nostra granja d’Almacelles aprofitant la celebració de l’Aplec del Caragol. Els expliquem com criem i reproduïm els caragols i com gràcies a la investigació i a les nostres tècniques per assegurar la producció reduint els riscos climatològics, ens hem convertit en un dels pocs productors de caragols oficials al territori. 

L’Aplec del Caragol de Lleida no s’atura

Malgrat l’ajornament de la festa, la FECOLL crea la iniciativa #aplecacasa i organitza una rua amb la mascota de l’Aplec

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (FECOLL) ha organitzat diverses iniciatives perquè lleidatans i lleidatanes visquin la celebració gastronòmica sense sortir de casa. 

Una de les últimes novetats és l’organització d’una rua amb l’Hèlix, la mascota de l’Aplec. Tindrà lloc durant el matí d’aquest diumenge, 24 de maig, i recorrerà els carrers de Lleida en una cercavila amb dos vehicles amb remolc.

Cal recordar que la FECOLL també ha posat en marxa el ‘Pac Família Aplec’. Una iniciativa, compatible amb les restriccions del confinament, que ha animat una vintena de restaurants de la demarcació durant aquest cap de setmana a oferir també una caragolada a domicili.

Amb tot el conjunt de propostes, la FECOLL ha aconseguit crear un Aplec especial on, a més de mantenir l’esperit de la festa ha donat suport als comerços i productors de proximitat.

Si vols saber què més hi ha preparat per aquest mes de maig, llegeix la Revista L’APLEC Primavera 2020. Dins hi trobaràs un reportatge de Caragols Almacelles!