El Canal Aplec ha visitat la nostra granja d’Almacelles aprofitant la celebració de l’Aplec del Caragol. Els expliquem com criem i reproduïm els caragols i com gràcies a la investigació i a les nostres tècniques per assegurar la producció reduint els riscos climatològics, ens hem convertit en un dels pocs productors de caragols oficials al territori. 

Una granja de caragols a Almacelles!Una granja de caragols a Almacelles!

Aquest cap de setmana es consumiran a l’Aplec fins a 13 tones de caragols. Alguns els hauran collit al camp, altres els hauran comprat. Avui coneixem un dels pocs productors de caragols que existeixen oficialment a Ponent. Es troben a Almacelles i tenen una producció anual de fins a 20 tones. A hores d’ara, l’helicicultura, la tècnica ramadera d’obtenir caragols, es troba encara en fase molt inicial pel qual és un sector encara poc professionalitzat. Tot i això, aquesta granja almacellenca, no només produeix aquest tipus de mol·lusc sinó que investiga tècniques per assegurar la producció reduint el risc per qüestions mediambientals.